Tieto zdravé mafiny sú síce hutnejšie ako klasické, zato skvele zasýtia. Robievala som ich často deťom na desiatu či olovrant, kým nevyleteli do sveta.
Čo budeme potrebovať?
- 500 g ovsených vločiek
- 220 g bieleho gréckeho jogurtu
- 3 zrelé banány
- 70 ml mlieka
- 4 ‒ 5 PL medu alebo javorového sirupu
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 vajcia
- kúsky horkej alebo bielej čokolády, hrozienka, drobné ovocie…
Ako na to?
- Ovsené vločky rozmixujeme na múku.
- Zmiešame ich s roztlačenými banánmi, jogurtom, mliekom, vajcami, sladidlom a práškom do pečiva.
- Môžeme pridať do cesta ovocie, kúsky čokolády, no chutia aj čisté.
- Cesto vylejeme do mafinovej formy vyloženej papierovými košíčkami a pečieme 20 ‒25 minút na 200 stupňoch.