Toto je super rýchla večera, ktorú máte na stole do pár minút. Ak si mäso nakrájate a okoreníte dopredu, tak ešte rýchlejšia. Nepoznám nikoho, komu by to nechutilo.
Čo budeme potrebovať?
- ½ kg kuracích pŕs
- 1 veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g strúhaného syru (eidam/gouda/ementál)
- 3 konzervy krájaných paradajok
- 1 konzervu červených fazúľ
- 1 malú konzervu kukurice
- gyros/grilovacie korenie, čierne mleté korenie
- olej, soľ
- listový šalát
- 1 balenie tortíll
Ako na to?
- Mäso pokrájame na malé kúsky, obalíme v korení, opražíme na rozpálenom oleji po častiach, aby nepustilo šťavu a ostalo chrumkavé.
- Pri poslednej várke mäsa pridáme pokrájanú cibuľu, čierne korenie a pretlačený cesnak.
- Pridáme k mäsu obsah konzerv a prehrejeme spolu.
- Placku si opražíme na suchej panvici, na polovicu dáme list šalátu, naň mäso s omáčkou, husto posypeme strúhaným syrom, zakryjeme prázdnou polovicou a preklopíme naopak (syrom na panvicu). Necháme syr rozpustiť.
- Podávame s kyslou smotanou, prípadne šalátom zo zelených listov.