Moju slabosť pre ázijskú kuchyňu a arašidové maslo poznáte a čo už môže byť potom lepšie ako kombinácia oboch v jednom jedle? Ak raz tieto chutné a rýchlo pripravené rezance ochutnáte, budete ich robiť neustále.
Čo budeme potrebovať?
- 1 balenie širokých ryžových rezancov
- 1 červenú cibuľu
- 1 väčšiu mrkvu
- ½ brokolicu
- ½ cuketu
- 1 červenú papriku
- 1 mäkké (hodvábne) tofu neutrálnej chute
- Pak choi (čínska kapusta)
- cesnak, zázvor
- Na omáčku:
- 3 PL sójovej omáčky
- citrónovú šťavu z polovice citrónu
- 3 PL arašidového masla
- 1,5 PL medu
- Sriracha (čili) omáčka podľa chuti
- zelená cibuľka, arašidy na zdobenie
Ako na to?
- Pripravíme si rezance podľa návodu.
- Dobre vymiešame všetky ingrediencie na omáčku, podľa potreby rozriedime vodou.
- Zeleninu a cibuľu si nakrájame na pásiky, brokolicu rozoberieme na ružičky.
- Rozpálime si olej vo woku/panvici), orestujeme pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor, pridáme zeleninu a opražíme ju za občasného miešania tak, aby ostala chrumkavá. Pak choi pridáme až na záver.
- Pridáme tofu a omáčku, premiešame, aby sa všetky kúsky obalili, osolíme (až teraz) podľa chuti, ozdobíme zelenou cibuľkou a nasekanými opraženými arašidmi.