Tieto šatôčky chutia výborne aj za studena a hodia sa aj na desiatu či olovrant.
Čo budeme potrebovať?
- 100 g čerstvých/sušených/mrazených hríbov
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 balenie chladeného lístkového cesta
- 1 strednú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne mleté korenie, tymian, rozmarín
- olivový olej
- 1 vajce na potretie
Ako na to?
- Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do zlata. Na konci pridáme pretlačený cesnak a už len krátko orestujeme, aby nezhorkol.
- Pridáme nakrájané hríby, soľ, čierne korenie a opekáme, kým sa hríby nevysušia a nemajú zlatistú farbu.
- Pridáme bylinky, paradajky a ešte 5 minút povaríme. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť.
- Cesto nakrájame na rovnako dlhé štvorce (asi 7cmx7cm), do stredu vložíme plnku, jednu stranu preložíme, môžeme potrieť vajíčkom, aby lepšie lepilo a spojíme do trojuholníka.
- Okraje dobre zatlačíme a šatôčky potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 200 stupňoch asi 20 minút.