Receptov na rôzne verzie banánových palaciniek, či lievancov existuje množstvo verzií a hádam všetci ich milujeme. Keď však chcete svoju milú, či milého alebo deti prekvapiť slávnostnými raňajkami napríklad na Valentína, či narodeniny, vyskúšajte tieto, v tvare srdiečka. A či už Valentína uznávate, alebo nie, takéto banánovo-kokosové palacinky, z ktorých Vám po zahryznutí vytečie čokoláda a pod zubami budú chrumkať karamelizované orechy, sa hodia na hocijaké nedeľné ráno.
Čo budeme potrebovať?
- 2 menšie zrelé banány
- 2 vajíčka
- 30 gr pomletých ovsených vločiek
- 30 gr kokosovej múčky
- 1 čokoládu na varenie
- Olej
Na ozdobu
- 1 PL masla
- 1 PL trstinového cukru
- grécky jogurt
- javorový sirup
- čučoriedky, jahody
Ako na to?
- Rozpustíme si čokoládu v mikrovlnke, vyformujeme na papieri na pečenie krúžky a dáme stuhnúť do chladničky
- Medzitým si popučíme banány, zmixujeme s vajíčkami, zamiešame strúhaný kokos a vločky
- Na rozpálenom oleji si do srdiečkovej formy vylejeme trochu cesta, navrch dáme stuhnutú čokoládu, opäť zalejeme cestom, potom opečieme aj z druhej strany
- Na kúsku masla rozpustíme asi jednu PL trstinového cukru, pridáme orechy a za občasného miešania necháme skaramelizovať. Vyberieme po jednom, aby sa nezlepili a necháme stuhnúť na papieri na pečenie
- Jahody si prekrojíme na polovicu a krájame na tenké plátky v tvare srdiečka. Palacinky ozdobíme gréckym jogurtom, ovocím a polejeme javorovým sirupom. Podávame s tou najväčšou láskou, či už sviatok je, alebo nie.