Figám sa aj vďaka globálnemu otepleniu darí čoraz viac aj u nás a nie je také ťažké zohnať ich čerstvé, keď je sezóna. A to je dobre, lebo sú priam nabité zdraviu prospešnými látkami a minerálmi. Vďaka tatkovmu kamarátovi, ktorý nás nimi zásobuje, som ich vyskúšala už na mnoho spôsobov, a to nielen na sladko. Pri týchto chrumkavých bagetkách sa dokonale snúbi chuť kozieho syru s medom a cesnakom a spolu s čerstvým rozmarínom a kúskami orechov splývajú priam v neodolateľnú kombináciu. Som si istá, že ak ste si doteraz kozí syr neobľúbili, pri týchto bagetkách sa to zmení.
A ak aj náhodou nie, pokojne ho vymeňte za nejaký iný čerstvý syr.
Čo budeme potrebovať?
- 2 ks bagiet
- 6 ks čerstvých fíg
- 1 mäkký kozí syr (fresh)
- čerstvý rozmarín
- med
- pár strúčikov cesnaku
- vlašské orechy
Ako na to?
- Bagetu nakrájame šikmo na kúsky hrubé približne 2 cm, uložíme ich na plech, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov približne 5 minút
- Po vytiahnutí ich potrieme cesnakom, namažeme kozím syrom a posypeme čerstvým rozmarínom
- Figy nakrájame na polovicu, uložíme na bagetky, pokvapkáme medom, do ktorého sme roztlačili pár strúčikov cesnaku a ozdobíme posekanými orechami.
Ak vám ostali bagety z predchádzajúceho dňa, je tento recept ako stvorený na rýchlu večeru. A pokojne pri ňom môžete využiť aj iné, akékoľvek zvyšky z chladničky, lebo chrumkavé bagetky chutia výborne napríklad aj v kombinácii plesňového syru a hrušiek, alebo hoci aj s vajíčkovou nátierkou. A ak k nim budete podávať aj šalát, zasýtia úplne dokonale.