Táto extra čokoládová torta je neskutočne chutná. Na stránke nájdete aj jej verziu s bielou čokoládou. Ani sa neviem rozhodnúť, ktorá je lepšia.
Čo budeme potrebovať?
- 240 g kakaových sušienok
- 100 g masla izbovej teploty
- 1 PL javorového sirupu
- Na krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone (alebo aj 750 g)
- 1 PL práškového cukru/medu, resp. iného sladidla
- 200 g horkej čokolády (použila som 50%)
- Na polevu:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
- čerstvé maliny na ozdobu
Ako na to?
- Sušienky si podrvíme (rozmixujeme), zmiešame s maslom a javorovým sirupom, natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie, dáme chladiť (alebo piecť asi 12 minút na 160 stupňov, ak máme radi chrumkavejší korpus).
- Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť.
- V miske si vyšľaháme mascarpone so smotanou a 1 PL práškového cukru (medu) na krém.
- Rozpustenú čokoládu premiešame s mascarpone, natrieme na vychladnutý korpus a vložíme do chladničky.
- 100 ml smotany si zohrejeme na miernom plameni, kým nezačne pri okrajoch bublinkovať (nevaríme, inak by nám smotana nestuhla).
- Nalejeme ju na 100 g polámanej čokolády a vymiešame do hladkej polevy. Vylejeme na korpus s krémom a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
- Po pár minútach vyberieme, ozdobíme malinami do kruhu a znovu vložíme do chladničky, tentoraz na celú noc.